Corn Snake Ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Corn Snake Ro

Totul despre Corn snake

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Mircea
Moderator
Mircea

Data de inscriere : 26/02/2010
Varsta : 57
Localizare : Timisoara

Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua Empty
MesajSubiect: Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua   Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua Icon_minitimeJoi Mar 18, 2010 2:47 am

Inainte de a va apuca sa reproduceti vreun animal, trebuie sa va ganditi daca aveti timp, resurse, loc, mancare si mai ales dorinta sa faceti asta pana la capat.
Leoparzii nu sunt reptile greu de reprodus.
Recomandat este ca masculul sa fie de minim 8 luni si 45 grame, iar femela de 1 an (desi este mult mai bine sa fie de 1 an si cateva luni) si aprox 60 grame.
Pentru a putea reproduce este nevoie de 1 mascul si 1 femela. Aceasta se poate face studiind presupusa pereche. Din fericire nu este greu de a distinge sexul leoparzilor. Aceasta se poate face dupa varsta de 3-4 luni. Masculul are capul mai mare si gatul mai gros decat la femela si are 2 colectari la baza cozii si are pe abdomen aproape de coada, un fel de pori in forma de „V”. Femelele nu au aceste formatiuni, dar atentie, daca este obeza, femela poate avea depuneri (de grasime) la baza cozii si va poate deruta. Daca arata ca si pozele de mai jos, aveti intradevar o pereche.
Mascul :

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Femela :

Pregatirea.
Unii crescatori fac o pauza de racire si rarirea hranirii inainte de reproducere. Aceasta nu este o regula generala ! Altii nu o fac si au rezultate bune.
Daca faceti racirea, opriti furnizarea hranei timp de o saptamana si apoi scadeti treptat temperatura la 21-24 grade Celsius, aceasta timp de 1 luna.
Dupa aceasta cresteti temperatura la normal si dupa ce se incalzesc, oferiti mancare multa pentru a se reface cantitatea de grasimi pierdute in perioada mai rece.
Dupa cateva saptamani puteti sa-i puneti impreuna.
Daca cumva puneti 2 masculi impreuna ei isi vor scutura foarte rapid varvurile cozilor, dupa care se vor lupta. Evitati sa faceti o asemenea greseala !
La inceputul montei masculul o va musca pe femela de baza capului sau de gat si o va tine asa pentru a se aseza pe pozitia dorita, urmand imperecherea. Daca este o monta reusita, dupa aproximativ 8 saptamani femela va face 1-2 oua de culoare alba, ovale.
Pentru a avea un loc de depus ouale, asigurativa ca femela are o ascunzatoare umeda, dar nu inundata. Locul de depunere poate fii cu muschi de turba sau cu fibra de nuca de cocos.
Dupa ce au depus ouale, ele trebuie sa fie puse intr-un incubator (faceti-o cu mare grija, pentru a nu vatama ouale si pe cat posibil sa nu schimbati pozitia in care le gasiti, deci nu le invartiti, etc.).
Ouale sunt dependente de caldura, iar prin cata caldura oferiti puteti sa selectati sexul viitorilor nascuti.
Pentru femele – 26-27 grade Celsius
Pentru 50-50 % – 29-30 grade Celsius
Pentru masculi - 32 grade Celsius
Nu este indicat sa tineti ouale peste temperatura de 33 grade Celsius.
Ouale vor sta la clocit intre 35-105 zile. Masculii vor sta mai putin in incubator din cauza caldurii mai mari la care au stat.
Incubatorul.
Sunt o multime de modele si moduri de a incuba ouale.
Ca principiu ele trebuie sa contina :
- Cutia cu perlit sau vermiculit umezit in care sunt depuse oale.
- Cutia exterioara care mentine temperatura.
O metoda de incubator este : o cutie cu perlit bagata in alta care contine apa. Iar temperatura sa fie mentinuta prin apa in care este bagat un incalzitor de acvarii.
Bineanteles ca nu trebuie sa scufundati complet cutia interioara in apa. Trebuie sa ramana neacoperit de apa macar 2-3 cm, de siguranta pana la capac.
Cutia interioara poate fii inchisa ermetic (evitand astfel uscarea perlitului si a oualelor), sau cele care au si cateva gaurele in capac pentru ventilatie. Oricare varianta o alegeti, va fii nevoie sa deschideti capacul de 1-2 ori pe saptamana pentru aerisire si pentru verificare. Aveti grija sa nu fie mare diferenta de temperatura in locul in care faceti verificarea, pentru a nu face soc termic oualelor.
Proportia de greutate vermiculit – apa ce poate fii urmat este de 1 : 8.
Exemplu : 10 grame vermiculit si 80 grame apa.
Faceti o gaura ovala cu degetul in vermiculit inainte de a pune oul. Apoi aranjati fin vermiculitul in jurul oului.

Urmeaza sa asteptati, iar intre timp sa monitorizati temperatura in incubator.
Dupa nastere, puii se scot din incubator in momentul in care sacul de ou este complet absorbit.
Puii ar trebuii sa fie hraniti de 3-5 ori pe zii cu insecte – viermi proportionali ca marime cu puii. Spun aceasta pentru ca nici din greseala sa nu dati greieri sau orice alt gandac la marime adulta. Nu uitati ca puii de leopard au nevoie si de apa.
Incercati sa creati o rutina de contact cu reptila. Ea va fii astfel obisnuita de mica cu contactul uman.
Aceste informatii sunt orientative !
Cautati si voi informatii (internet,carti, etc.) in cazul in care doriti sa inmultiti reptilele detinute.
Nu luati nimic ca si litera de lege.

Va doresc multa BAFTA !!!

Ultima editare efectuata de catre Mircea in Vin Mar 19, 2010 12:57 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Mircea
Moderator
Mircea

MesajSubiect: Re: Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua   Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua Icon_minitimeJoi Mar 18, 2010 3:30 am

Si eu ma pot lauda cu ceva ! Am de sambata 13 martie oua la Cleo (fetita de gecko). Nu stiu daca sunt amandoua OK (fiindca primul s-a ingalbenit usor), dar la bucuria ce o am este bine si unul singur. Oricum cel cu probleme este primul facut. Acestea au posibilitatea sa fie infertile...
Dar sa incep cu inceputul. La sfarsitul anului 2009 am cumparat o pereche de leoparzi (dupa ce mi-a murit iguana Crying or Very sad ) de la Corleone (multumesc inca odata !). I-am pus provizoriu, impreuna intr-un fost acvariu de 80-100 litrii langa calorifer (era perioada aceea cu - grade) iar in ianuarie 2010 am surprins cum au trecut la treaba (adica el deasupra si ea cuminte sub el). Recunosc ca nu am eu nu stiu ce merite deosebite, nu am facut nimic deosebit (dacat, poate ca am incercat sa le ofer tot ce aveau nevoie, apa, caldura si papa) fata de alti posesori de leoparzi.
Cine nu-i stie, ei sunt "vinovatii" :

Iar ea, arata cam asa dupa 6-7 saptamani :

Iar el, cam suparat ca nu se mai "joaca" cu ea :

Iar sambata trecuta, minunea s-a produs !
Desigur ca ele (ouale) sunt bagate in "incubator" cu perlit :

Incubator care este defapt acvariul cu pesti Discus si care au nevoie de 28 grade...
Urmeaza o perioada de asteptare....iar daca am noroc, se vor naste 1-2 puiuti de gecko leoparzi !!!

Tineti-mi pumnii va rog !
Sus In jos
Corleone
Moderator
Corleone

Data de inscriere : 10/09/2009
Varsta : 33
Localizare : Spania

MesajSubiect: Re: Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua   Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua Icon_minitimeJoi Mar 18, 2010 8:38 am

felicitari nene dans nebun sper sa iasa din ambele dragon
Sus In jos
https://corn-snake-ro.forumgratuit.ro
Tudor
Ou
Ou

Data de inscriere : 27/02/2010

MesajSubiect: Re: Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua   Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua Icon_minitimeJoi Mar 18, 2010 2:41 pm

bafta cu incubarea...acuma mai trebuie multa rabdare
Sus In jos
Mircea
Moderator
Mircea

MesajSubiect: Re: Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua   Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua Icon_minitimeVin Mar 19, 2010 2:33 pm

multumesc. Din pacate, rabdarea este ceva ce de obicei nu avem... Laughing
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua   Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua Icon_minitime

Sus In jos

Gecko Leopard – Reproducere, Incubare oua
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Gecko Leopard
» Terrariu Gecko leopard si cameleon
» Gecko gecko [Informatii generale+cresterea in captivitate]

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Corn Snake Ro :: Reptile :: Soparle-
Mergi direct la: